Na šoli deluje tudi gimnastika in ritmična gimnastika po okriljem društva KRG TIM – Mitja Petkovšek.

Ritmična gimnastika ob ponedeljkih: 

“Ritmična gimnastika je čudovita vadba za deklice, ki spodbuja razvoj osnovnih gibalnih sposobnosti. Preko igre se bodo deklice učile pravilne drže, lepe hoje, razvijale gibljivost in urile spretnost z ritmičnimi pripomočki kolebnico, obročem, žogo, kiji in trakom. Spoznavale in osvajale bodo  raznolike ritmičarske, plesne in baletne elemente, ki vam jih bodo ob priložnosti z nastopom tudi pokazale.

Idejni vodja in zastopnik KRG TiM je svetovni gimnastični as Mitja Petkovšek. Vadba bo potekala pod mentorstvom trenerke Mojce Rode, najuspešnejše slovenske ritmičarke, ki je že več let vpeta v razvoj ritmične gimnastike pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije.”

Gimnastika ob četrtkih:

“Gimnastika je elementarna športna panoga, ki razvija gibalne sposobnosti, osebnost otrok ter nudi izhodišče za ukvarjanje z drugimi športi in kakovost življenja na višji ravni. Strokovno dognano je, da so otroci v času od 5. do 9. leta starosti najbolj dovzetni za razvoj gibalnih spretnosti. Preko naravnih oblik gibanja, gimnastičnih vaj in vadbe na orodjih otroci razvijejo moč, gibljivost, koordinacijo in ravnotežje ter tako bolje obvladujejo svoje telo. Z vadbo gimnastike bodo otroci poskrbeli za skladen telesni razvoj, pravilno držo in sprostitev ter skozi prijetno doživljanje športa krepili vrednote, lastnosti  in navade, kot so prijateljstvo, sodelovanje, zdrava tekmovalnost, »fair play« in samozavest.

Vadbo bodo vodili izkušeni gimnastični trenerji, pod vodstvom Francija Rojca  in  skrbnim nadzorom gimnastičnega asa Mitje Petkovška.”

Kontakti

 

Mitja Petkovšek, predsednik KRG TiM
Klub za ritmično gimnastiko TiM
www.krgtim.si

info@krgtim.si

GSM: 041930531 (Mojca Rode), 031517361 (Mitja Petkovšek)