Skoči na glavno vsebino

– Namenite del dohodnine Šolskemu skladu OŠ Ig

Spoštovani!

Nova pravila delovanja šolskega sklada omogočajo, da šolskim skladom šol in vrtcev namenite del svoje dohodnine (do 0,3 %). Skladno s spremembami in dopolnitvami ZOVFI je tudi šolski sklad OŠ Ig uvrščen na seznam upravičencev za leto 2022, zato vas vabimo, da do 0,3 % vaše dohodnine, ki bi jo sicer pustili v državnem proračunu, namenite za delovanje dobrodelnega šolskega sklada naše šole. Šola lahko z zbranimi sredstvi pripomore k zmanjšanju finančnega bremena za starše ter učencem in otrokom vrtca zagotovi bolj uspešno izvajanje dejavnosti v našem zavodu ter boljše pogoje za delo. Zaradi donacij namenjenih od dohodnine davčne zavezanke in zavezanci ne boste plačali večje dohodnine. Znesek je namreč prispevek, ki ga država od davka na dohodek namenja za organizacije splošno koristnega namena. Do konca tekočega leta se lahko odločite, komu in v kakšnem deležu boste prispevali del vaše dohodnine za tekoče leto in o tem obvestite davčno upravo.

V primeru, da se za donacijo odločite, smo za vas pripravili obrazec zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije z že vnesenimi podatki upravičenca – imenom šolskega sklada ter davčno številko šole.

Kako lahko del dohodnine namenite OŠ Ig? Imate dve možnosti:

  1. Izpolnite priloženi obrazec (KLIK) s svojimi podatki, v zahtevek pripišite % dohodnine (šolskemu skladu lahko namenite največ 0.3 % dohodnine), ki ga namenjate šolskemu skladu OŠ Ig. Obrazec natisnite in podpisanega odnesite ali pošljite na pristojni finančni urad. Izpolnjen in podpisan obrazec lahko prinesete tudi v tajništvo šole oziroma ga oddate v poštni nabiralnik ob službenem vhodu v šolo (do četrtka, 15. 12. 2022). Zbrane obrazce bo pristojnim finančnim uradom posredovala šola.
  2. Preko sistema e-Davki na povezavi (KLIK).

Vsem, ki boste namenili del dohodnine šolskemu skladu OŠ Ig, se najlepše zahvaljujemo.

 

Upravni odbor šolskega sklada OŠ Ig

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost