Skoči na glavno vsebino

PRIJAVA ZA 2. KROG IZBIRNEGA POSTOPKA ZA VPIS V SREDNJO ŠOLO

Kandidati, ki niste bili sprejeti v 1. krogu, oddate na svoji prvotno izbrani srednji šoli, kjer imate svojo prvotno prijavnico, prijavnico za 2. krog, in sicer najkasneje do 26. 6. 2024, do 15. ure.

Prijavnica za 2. krog izbirnega postopka se nahaja v priponki (skupaj z navodili, kako jo izpolniti).

 

Dodatna pojasnila za devetošolce/devetošolke in starše:

  • Preveri prosta mesta na seznamu srednjih šol na spletni strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje oz. na povezavi: Prosta mesta za drugi krog izbirnega postopka – dokončni podatki, 21. 6. 2024 ali na šoli, kjer si oddal-a prijavnico.
  • Izbereš lahko 10 šol, zato upoštevaj svoje želje – ponovno lahko izbereš tudi šolo, na katero nisi bil sprejet v prvem krogu, če ima razpisana prosta mesta.
  • Izpolni tabelo, in sicer rangiraj šole od 1 do 10, pri čemer upoštevaj svoje želje in na 1. mesto vpiši šolo, na katero se najbolj želiš vpisati, na 2. mesto šolo, ki ti je druga najljubša in tako naprej. Na zadnji mesti vpiši šoli, za kateri si prepričan-a, da boš nanju sprejet-a. Sprejet-a boš na prvo šolo, za katero boš imel-a dovolj točk.

TABELA ZA RANGIRANJE izbranih srednjih šol in programov oziroma poklicev

Rang

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Oznaka

 

                   

 

 

  • Rezultati 2. kroga bodo znani 2. 7. 2024 na šoli, kjer si oddal-a prijavnico v 1. krogu oz. na šoli, kjer si oddal-a tabelo za 2. krog.

 

Srečno!

 

Damjana Jazbinšek, šolska svetovalna delavka

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost