Skoči na glavno vsebino

Tradicionalno slovenski zajtrk letos na daljavo

V petek, 20. 11. 2020, smo obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je potekal pod sloganom ”Zajtrk z medom – super dan!”. Letošnji zajtrk je bil jubilejen, že deseti po vrsti in pa tudi prvi, ki ga nismo izvedli v šoli. Učence smo spodbudili, da si doma privoščijo zajtrk, sestavljen iz kruha, medu, masla, mleka in jabolka ter izvedejo spremljevalne aktivnosti.

Izvedba projekta kljub šolanju na daljavo, nam je pokazala, da lahko tudi v trenutni situaciji najdemo dobre plati. Čas šolanja na daljavo je lahko priložnost za izboljšanje prehranskih navad, zlasti za vse tiste, ki jim zjutraj zmanjka časa za zajtrk, ker se jim mudi v šolo. Je tudi priložnost, da bolje spoznamo slovenske pridelovalce in kupujemo več lokalno pridelane hrane, s tem pa podpremo prizadevanja za ohranjanje čistega okolja in našega slovenskega podeželja.

 

MOJ ZAJTRK

 

Zjutraj sem vstala,

in se vprašala

kaj naj si skuham,

kaj naj pojem?

 

Mogoče sendvič,

mogoče jajčka…..hmmm.

Jajčka so okusna,

jajčka so fina,

a nič ne zamenja okus čokolina.

 

Počakaj malo, kaj je že danes?

Po medu diši mi in

slastnem maslu,po sočnem  jabolku

in toplem mleku.

 

Saj sploh  ni važno ali ponedeljek, torek je,  danes slovenski zajterk je.

 

Ema Kvržič, 7.b.

ZAJTRK

 

Dan je najbolje

začeti z zajtrkom,

ko energijo za cel

dan si pridobiš.

 

Če zajtrka ni,

se vse brez veze

zdi in energije ni.

 

Manca Baler, 7.b

 

 

Več o samem projektu in lokalni slovenski hrani si lahko preberete na spletni strani https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk

 

Urška Brvar Rušnjak

vodja šolske prehrane

            

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost