Skoči na glavno vsebino

– BOŽIČNO-NOVOLETNI BAZAR NA OŠ IG IN PODRUŽNICAH

December je čas praznovanj in obdarovanj. Je čas, ko namenimo več pozornosti bližnjemu in ko se prijetne misli širijo od človeka od človeka. Je čas, ko pred izložbenimi okni postojimo, pa ne vemo zakaj, vemo le to, da smo se morali in da je tako edino prav. December je preprosto krona leta in plačilo zanj.

V ta namen smo učitelji z učenci pripravili tradicionalni božično-novoletni bazar, ki je med obiskovalci šole bil lepo sprejet in polno obiskan. Tako na matični šoli kot na vseh treh podružničnih šolah. Mlajši učenci so nas pod taktirko razrednih učiteljev navdušili z izdelavo raznolikih izdelkov, ki so se ponosno kazali na stojnicah v avli razredne stopnje. Starši, babice, dedki in drugi krajani naše občine so lahko izbirali med pestro ponudbo ročno izdelanih, umetniških, otroških, okusnih, domiselnih in drugimi izdelki uporabne vrednosti, ki so svoje novo mesto našli v novem domu.

Najstarejši učenci so nas navdušili s slastnimi palačinkami, ki so še toliko bolj teknile ravno iz razloga, ker so nastajale izpod rok naših devetošolcev. S svojimi talenti so se predstavili mnogi učenci predmetne stopnje in s pestrim kulturnim programom uspeli dodobra prebuditi čustva poslušalcev in gledalcev. Deležni so bili petja, instrumentalne glasbe, gledališke ter plesne predstave. Za izvedbo programa se poleg izvajalcem iskreno zahvaljujem tudi mentorjem in drugim strokovnim ter tehničnim delavcem šole, ki so na kakršenkoli način pripomogli k izpeljavi omenjenega dogodka. Za uvodni nagovor, vodenje programa in zaupanje v vsebinsko realizacijo pa gre posebna zahvala ravnateljici šole.

S prostovoljnimi prispevki smo zbrali 1.711,85 € za šolski sklad. Denar bo namenjen pomoči socialno ogroženim učencem in njihovim družinam ter za sofinanciranje nadstandardnih dejavnosti šole.

Hvala vsem, ki ste nas obiskali in v naši družbi preživeli ta dva popoldneva. Hvala vsem za finančni prispevek in moralno podporo. V prihajajočem novem letu pa želim obilo zdravja, notranjega miru in osebnega zadovoljstva.

Zapisala: Manca Hace

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost