Skoči na glavno vsebino

Rezultati matematičnega šolskega tekmovanja

V četrtek, 22. 4. 2021, je potekalo matematično šolsko tekmovanje. Prvošolcev je sodelovalo 49 in 20 od njih je prejelo bronasto Vegovo priznanje (v nadaljevanju: priznanje). Drugošolcev je tekmovalo 49 in 19 od njih je prejelo priznanje. Od 38 tretješolcev je priznanje prejelo 13 učencev. Pod mentorstvom gospe Marjane Pšeničnik sta 100 % uspeh dosegla drugošolec Pavel Strle in tretješolec Tim Kuplenk, oba iz PŠ Iška vas.

V 4. razredu je sodelovalo 24 učencev in 8 od njih je osvojilo priznanje. V 5. razredu je bilo 27 udeležencev in osvojili so 9 priznanj. V 6. razredu je bilo 12 tekmovalcev in 4 so prejeli priznanja.

Sedmošolcev je bilo le 7, dva sta prejela priznanje. Prvakinja Leja Gačnik iz 7.a pod mentorstvom gospe Edine Gerzić je povabljena na državno tekmovanje. Uspešni so bili tudi osmošolci, sodelovalo je 13 učencev, 4 so prejeli priznanja. Najboljša dva, to sta Ajda Prašnički iz 8. b in Matija Valjavec iz 8.a pod mentorstvom gospe Diane Kuralt, pa tudi uvrstitev na državno tekmovanje. Najvidnejši rezultat so dosegli devetošolci. Sodelovalo je 15 učencev in prejeli so 6 priznanj. Kar 5 devetošolcev je povabljenih na državno tekmovanje. To so Ana Kramar, Zoja Šauer, Kaja Ciber in Tine Žučko iz 9. c pod mentorstvom učiteljice Andreje Župec in Ožbej Jenko iz 9.b z mentorico gospo Martino Brence.

Vsem dobitnikom bronastih Vegovih priznanj izrekamo čestitke, udeležencem državnega tekmovanja, ki bo v soboto, 15. maja 2021, pa želimo uspešno nadaljnje tekmovanje.

 

Ig, 29. 4. 2021

Predsednica šolske matematične komisije: Andreja Župec

 Ravnateljica OŠ Ig: Biserka Vičič Malnar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost