Skoči na glavno vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk na Osnovni šoli Ig

Za nami je že trinajsti Tradicionalni slovenski zajtrk. Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka se je glasil: KRUH ZA ZAJTRK – SUPER DAN.

Dan slovenske hrane, Tradicionalni slovenski zajtrk, smo praznovali tudi na naši šoli Ig,  in sicer v petek 17. novembra. Dan slovenske hrane smo letos razširili na teden slovenske hrane. V šoli smo z učenci pripravili plakate in razvijali pogovor o pomenu in odnosu do hrane. Naš namen je bil ozavestiti mlade in jim podariti ključ do ohranjanja osnovnih vrednot, med katere spada tudi slovenska tradicionalna hrana in njena kvaliteta.

Na dan Tradicionalnega zajtrka smo pričeli z mini koncertom. Nastopala sta pevska zbora: OPZ in MPZ, ter učenci iz 3. c, ki so recitirali pesmi. Koncert je zaključil učenec Pavel Strle, ki je s harmoniko zaigral priznano pesem Ansambla Lojzeta Slaka Čebelar.

Sledil je tradicionalni slovenski zajtrk, ki se je razvil v različne dejavnosti po razredih. Letošnji plakat za Tradicionalni slovenski zajtrk je krasila ilustracija naše priznane ilustratorke Ančke Gošnik Godec iz pravljice Bogata in uboga sestra, ki so ga naši učenci dopolnili z izvirnimi poslikavami. Z risanjem in poslušanjem omenjene pravljice smo bogatili našo kulturno dediščino. Med drugim smo v tretjem razredu pekli kruh in poslušali slovensko narodno glasbo.

 

                                                                                              Nataša Ogrinc, vodja šolske prehrane

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost